Leef het leven van je dromen: ontdek hoe je een intens en gelukkig leven kunt creëren

1 september 2022

0  comments

Stel je eens voor! Je ligt op je sterfbed…..

Dit is misschien niet de gezelligste voorstelling maar probeer het toch eens. Je ligt op je sterfbed en kijkt terug op een lang leven. Waar heb je dan spijt van? 

Wist je dat veel mensen aan het einde van hun leven allemaal, ongeacht hun levensloop of achtergrond, van dezelfde vijf dingen spijt hadden?

Misschien lijken deze vijf dingen in eerste instantie heel verschillend, maar eigenlijk komen al die verschillende vormen van spijt steeds neer op dezelfde vraag: 

Wie is de baas in jouw leven?

Oftewel leef jij je leven zoals jij dat wilt…

Ben je blij met het werk wat je doet, de dingen die je in je vrije tijd doet en voel je je het grootste deel van de tijd “vervuld”?

Voel je dat je ALLES uit het leven haalt wat er te halen valt? 

Veel mensen geven hun eigen autoriteit weg aan iemand anders. Ze maken zich volkomen afhankelijk van wat hun partner of ouders van ze wil, of hun werkgever. Iedereen heeft wat over ze te zeggen, behalve zijzelf. Weinig mensen volgen écht hun hart en dat is natuurlijk “doodzonde”!

Dit heb ik in de afgelopen jaren veel te vaak van dichtbij gezien. Ik hoor regelmatig van mensen om mij heen dat ze dromen van bijvoorbeeld het starten van een eigen bedrijf… 

Of dat ze die hobby toch maar eens echt moeten gaan doen…

Of dat ze die lang gekoesterde (verre) reis willen maken… 

Maar ze durven de stap niet te zetten…

Ze zijn bijvoorbeeld bang:

Dat het idee wat ze hebben niet goed genoeg is…

Ze vinden zich te oud om nog als ondernemer te starten…

Dat zo’n hobby niet meer bij hun past…

Dat een (verre) reis veel tijd in beslag neemt om voor te bereiden…

Of ze weten überhaupt niet weten waar ze moeten beginnen!

Heel vaak zij we positief jaloers op mensen die wel weten wat ze willen en die dat ook nog eens doen. En daar gelukkig en succesvol mee zijn. 

Doen wat je gelukkig maakt en er succes mee hebben, dat getuigt van persoonlijk leiderschap. Leiding nemen over je eigen leven, je eigen werk, je eigen relatie oftewel over alles! 

Maar hoe leid je jouw intens en gelukkig leven?

sta open voor verandering

Neem de regie

Stel jezelf (kleine) doelen en streef deze in je eigen tempo na. Durf ook dingen los te laten en daar waar nodig de doelen bij te stellen. Zijn de doelen te groot? Maak ze klein dan maak je kleine stapjes maar wel stapjes vooruit! Het gaat erom dat jij je gelukkig voelt en lekker in je vel zit en dat je een goede balans vindt tussen werk en privé.

Gun jezelf tijd

Zorg dat je de tijd neemt (in je agenda) om belangrijke dingen goed te doen. Kleine stapje en niet alles tegelijk willen doen. Plan ook regelmatig tijd in je agenda voor reflectie en voor het vragen van feedback op je functioneren. Dit is zo waardevol. 

Zoek en ontwikkel de kracht in jezelf

Wie ben je? Wat wil je bereiken en wat wil je betekenen voor jezelf (en voor anderen)? Juist zelfkennis is de basis van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Stel jezelf vragen en wees je bewust van de keuzes die je maakt

Als jij zelf de regie neemt over je leven dan leef je bewuster en zal je merken dat je minder “beren op de weg” zal zien en andere hindernissen. Past iets niet in je planning? Zeg, vriendelijk en respectvol, NEE. Daar waar je NEE zegt zeg je JA tegen jezelf!

Sta open voor verandering

Niet alles wat je bedenkt is door iedereen uitvoerbaar. Sta open voor andermans visie en feedback. Zorg dat je blijft meebewegen.

Persoonlijk leiderschap begint dus bij jezelf. Het vereist dat je goed nadenkt over de vraag wie je wilt zijn en regelmatig ‘pas op de plaats maakt’ om de kracht in jezelf te zoeken. Bij persoonlijk leiderschap zoek je uit: Ben ik wie ik wil zijn? Wat heb ik nog nodig? Wat houdt me tegen?

Dit kunnen hele lastige vragen zijn om te beantwoorden maar je hoeft het ook niet alleen te doen!

Ik help je graag in deze zoektocht naar een intens en gelukkig leven. 

Welke keuze heb jij te maken?

Een eerste stap om op een laagdrempelig en effectieve manier hier antwoorden op te krijgen is het volgen van een Life Safari. Je werkt 2 dagen lang aan je eigen doorbraak om jouw VIJF grootste verlangens helder te krijgen en, dat is uniek, geef ik je 100% garantie dat je die ook helder krijgt.

Je zal zien dat je na deze 2 dagen heel anders in het leven zal staan! Dit merk jij natuurlijk als eerste maar ook jouw familie, vrienden en collega’s!


Andere post in deze categorie die interessant voor je kunnen zijn

>