Werk zoeken dat aansluit bij je passies: ontdek wat je leuk vindt en hoe je het kunt omzetten in een baan

op zoek naar een nieuwe baan

In een vorig blog heb ik het gehad over werkgeluk. Wat het betekent en hoe je het kunt bereiken.

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of je wilt gewoon een verandering in je carrière, is het belangrijk om te kiezen voor werk waar je een passie voor hebt. Waarom? Omdat je dan veel meer gemotiveerd zult zijn om naar je werk te gaan en je best te doen. Bovendien zal je werk veel aangenamer zijn als je het leuk vindt om te doen. Een belangrijk onderdeel van werkgeluk dus.

Maar hoe vind je werk waar je een passie voor hebt?

Om te beginnen is het belangrijk om te ontdekken wat je passies zijn. Ga eens na wat je leuk vindt om te doen in je vrije tijd. Wat zijn de dingen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt? Dit kunnen activiteiten zijn zoals bijvoorbeeld sporten, koken, tekenen, muziek maken of lezen.

Als je weet wat je passies zijn, is het tijd om te kijken hoe je die kunt omzetten in een baan. Misschien is er een bedrijf dat werkt in een branche die je interesse heeft, of misschien kun je je passies gebruiken om je eigen bedrijf te starten. Het is ook mogelijk om een baan te zoeken die niet direct te maken heeft met je passies, maar waar je toch veel van kunt leren en waar je toch energie van krijgt.

Kijken naar wat je goed kan

Een andere manier om een nieuwe baan te vinden waar je een passie voor hebt, is door te kijken naar wat je goed kan. Als je goed bent in iets, zul je er waarschijnlijk ook veel plezier aan beleven. Dus als je bijvoorbeeld goed bent in natuurkunde, kun je overwegen om een baan te zoeken in de wetenschap. Of misschien ben je goed in taal, dan kun je bijvoorbeeld overwegen om een baan te zoeken in de communicatiebranche.

Neem de tijd

Neem in ieder geval de tijd om te zoeken naar werk waar je een passie voor hebt. Het kan even duren voordat je de juiste baan hebt gevonden, maar het is het meer dan waard. Je zult veel gemotiveerder zijn om naar je werk te gaan en je zult veel meer voldoening uit je werk halen als je een passie hebt voor wat je doet. Dus, zoek naar werk waar je een passie voor hebt en maak je droom waar!

Kom je er zelf niet uit of kun je meer advies gebruiken?

Plan dan eens een nut&noodzaak gesprek met mij in.

Het kost je niets, hooguit een uurtje van je tijd en je krijgt al waardevolle inzichten.
maurice

maurice

Mensen vinden me spontaan, toegankelijk, rustig. En vaak ook grappig. Daar ben ik blij mee. Humor geeft inzicht en verbinding. Humor helpt bij deadlines. Wanneer mensen onder spanning samenwerken. Veel mensen doen hun werk al jaren. Ik benader dat luchtig. Opeens zie ik mensen anders kijken naar hun werk. Onder humor versta ik ook zelfspot. Ik ben ook maar een mens, net als jij.

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Scroll naar boven