Begin je dag met een goede start

Goede start van de dag

Maak een lijst met dingen die je wilt doen

Voordat je je dag begint, is het een goed idee om een lijst te maken van dingen die je wilt doen. Door je doelen op te schrijven, kun je je beter concentreren en je beter organiseren. Bovendien kun je je voldaan voelen wanneer je dingen van je lijst af kan strepen, wat je kan helpen om gemotiveerd te blijven gedurende de dag.


Eet een gezond en voedzaam ontbijt

Het is belangrijk om je dag te starten met een gezond en voedzaam ontbijt. Een gezond ontbijt kan helpen om je energie- en focusniveaus te verhogen en om je metabolisme te stimuleren. Probeer om te kiezen voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en vezels, zoals havermout, volkorenbrood, eieren en fruit. Dit kan je helpen om alert te blijven en om de hele dag door productief te zijn.


Maak tijd voor beweging

Neem ook de tijd om je dag te starten met wat beweging. Dit kan helpen om je bloedcirculatie te verbeteren, om je spieren en gewrichten soepel te houden en om stress te verminderen. Probeer om elke ochtend een korte wandeling te maken, te gaan joggen of te doen aan een andere vorm van lichaamsbeweging. Dit kan je helpen om energiek en gemotiveerd te blijven gedurende de dag.


Neem een moment om te ontspannen

Vergeet ook niet om tijd te nemen om te ontspannen voordat je je dag begint. Dit kan helpen om stress te verminderen en om je geest te kalmeren. Probeer om elke ochtend een paar minuten te mediteren, te doen aan ademhalingsoefeningen of om gewoon even te zitten en naar buiten te kijken. Dit kan je helpen om je rustig te voelen.

Zorg dat je op tijd opstaat

Het is belangrijk om op tijd op te staan om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden op je dag. Als je op tijd opstaat, kun je rustig wakker worden en genoeg tijd hebben om te ontbijten, te bewegen en je voor te bereiden op de dag. Bovendien kun je zo voorkomen dat je je haast en dat je gestrest raakt voordat je dag eigenlijk begint. Probeer om elke ochtend op een vast tijdstip op te staan, zodat je je dag op een rustige en georganiseerde manier kunt beginnen.

Misschien heb je zelf op mijn tips nog aanvullingen. In het algemeen zijn deze tips handig om je dag goed te starten en om ervoor te zorgen dat je productief en gemotiveerd blijft gedurende de dag. Door een lijst te maken met dingen die je wilt doen, een gezond en voedzaam ontbijt te eten, tijd te maken voor beweging, te ontspannen en op tijd op te staan, kun je ervoor zorgen dat je dag soepel verloopt en dat je het beste uit jezelf kunt halen. Probeer deze tips toe te passen en voel hoe je productiever en gemotiveerder wordt.

Kom je er zelf niet uit of kun je meer advies gebruiken?

Plan dan eens een nut&noodzaak gesprek met mij in.

Het kost je niets, hooguit een uurtje van je tijd en je krijgt al waardevolle inzichten.
maurice

maurice

Mensen vinden me spontaan, toegankelijk, rustig. En vaak ook grappig. Daar ben ik blij mee. Humor geeft inzicht en verbinding. Humor helpt bij deadlines. Wanneer mensen onder spanning samenwerken. Veel mensen doen hun werk al jaren. Ik benader dat luchtig. Opeens zie ik mensen anders kijken naar hun werk. Onder humor versta ik ook zelfspot. Ik ben ook maar een mens, net als jij.

Over mij

Mijn missie is een Nederland waarin mensen geïnspireerd wakker worden en zich veilig voelen, waar ze ook zijn. Ik wil dat zij elke dag tevreden afsluiten door het werk wat ze doen!

Laatste artikelen

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Scroll naar boven