Hoe kun je weten wat je wilt: 5 stappen om je doelen te bepalen

weten wat je wilt in 5 stappen
We willen allemaal gelukkig zijn en succesvol zijn in wat we doen, maar soms is het moeilijk om te weten wat we precies willen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt volgen om je doelen te bepalen en jezelf op de juiste weg te zetten.

1. Neem de tijd om na te denken over wat je belangrijk vindt

Voordat je kunt weten wat je wilt, is het belangrijk om te weten wat je waardes en prioriteiten zijn. Neem de tijd om na te denken over wat je belangrijk vindt in het leven en stel jezelf vragen zoals: wat is belangrijk voor mij in een relatie? Wat is belangrijk voor mij in mijn carrière? Wat zijn mijn kernwaarden? Door deze vragen te beantwoorden, kun je beter begrijpen wat je wilt en waar je naartoe wilt gaan.


2. Stel jezelf doelen

Nu je weet wat je waardes en prioriteiten zijn, kun je jezelf doelen stellen die daarbij passen. Dit kan op korte termijn zijn, zoals het afronden van een project op je werk, of op lange termijn, zoals het krijgen van een bepaalde baan of het starten van een eigen bedrijf. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen die haalbaar zijn, zodat je gemotiveerd blijft om ze te behalen.


3. Maak een plan

Nu je weet wat je wilt, is het tijd om een plan te maken om daar te komen. Dit kan betekenen dat je taken opsplitst in kleinere stappen, deadlines stelt voor jezelf, of hulp zoekt van anderen om je te ondersteunen. Door een plan te maken, kun je gerichter werken en de juiste stappen zetten om je doelen te behalen.


4. Blijf jezelf uitdagen

Het is belangrijk om jezelf uit te dagen en buiten je comfortzone te werken om te groeien en te blijven leren. Dit kan betekenen dat je nieuwe vaardigheden leert, nieuwe ervaringen opdoet, of nieuwe mensen ontmoet. Door jezelf uit te dagen, kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken en blijf je gemotiveerd om je doelen te bereiken.


5. Blijf bij jezelf

Ten slotte is het belangrijk om bij jezelf te blijven en je eigen pad te volgen, in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Kom je er zelf niet uit of kun je meer advies gebruiken?

Plan dan eens een nut&noodzaak gesprek met mij in.

Het kost je niets, hooguit een uurtje van je tijd en je krijgt al waardevolle inzichten.
maurice

maurice

Mensen vinden me spontaan, toegankelijk, rustig. En vaak ook grappig. Daar ben ik blij mee. Humor geeft inzicht en verbinding. Humor helpt bij deadlines. Wanneer mensen onder spanning samenwerken. Veel mensen doen hun werk al jaren. Ik benader dat luchtig. Opeens zie ik mensen anders kijken naar hun werk. Onder humor versta ik ook zelfspot. Ik ben ook maar een mens, net als jij.

Over mij

Mijn missie is een Nederland waarin mensen geïnspireerd wakker worden en zich veilig voelen, waar ze ook zijn. Ik wil dat zij elke dag tevreden afsluiten door het werk wat ze doen!

Laatste artikelen

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Scroll naar boven